رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

سفر به دره های ترس در مغز

در این برنامه سیاوش صفاریان پور در مورد جایگاه ترس در مغز با دكتر پناهی گفتگو كرد

1399/08/08
|
14:44
|

رضا پناهی در گفت و گو با برنامه رادیوم در پاسخ به این سوال كه استرس در كدام قسمت مغز فعالیت می‌كند اظهار داشت: همه بخش های مغز به نحوی در پردازش استرس و ترس فعال هستند. ترس باعث می‌شود تا بقای انسان ها حفظ شود به همین دلیل بسیاری از قسمت های مغز در پردازش استرس و ترس نقش دارند.
وی ادامه داد: استرس و ترس نه تنها بد نیست بلكه در برخی موارد نیز خوب است. به وجود آمدن این دو عنصر سبب می‌شود تا ما بتوانیم به خطرات واكنش نشان دهیم بنابراین به بقای ما كمك می‌كند.
پناهی با اشاره به اینكه آمیگدال یكی از قسمت های مغز است كه درگیر استرس و ترس می‌شود بیان كرد: این قسمت از مغز هسته بادامی شكلی است كه در عمق مغز همه انسان ها وجود دارد و هنگام مواجه شدن با یك محرك ترسناك، این بخش از مغز دستوراتی صادر كرده و هورمون هایی را در بدن ترشح می‌كند و فرمان ترس یا مقابله از سمت آن صادر می‌شود.
وی افزود: همه انسان ها كم و بیش از موضوعاتی ترس دارند اما یك بیماری نادر ژنتیكی وجود دارد كه با رسوب كلسیم بر روی آمیگدال ها و با غیر فعال شدن این قسمت از مغز ترس در درون افراد از بین می‌رود.
پناهی با تاكید بر اینكه اندازه آمیگدال ها تاثیری بر شدت و قوت ترس افراد ندارد عنوان كرد: مطلبی كه قابل اهمیت است این است كه میزان واكنش آمیگدال ها نسبت به محرك های بیرونی چقدر است. این امر در كسری از ثانیه اتفاق می‌افتد و پس از شناسایی محرك ترسناك به آن موضوع واكنش نشان می‌دهد و سایر قسمت های مغز را درگیر می‌كند.
وی در پایان با اشاره به جدید ترین یافته ها درباره مغز انسان تصریح كرد: سازمان غذا و دارو كشور آمریكا یك بازی شناختی را برای ارتقا مغز تایید كرد. دلیل اهمیت این خبر این بود كه آیا بازی های موجود تاثیری بر توانمندی های مغز دارند یا خیر. تایید شدن این امر موجب شد به گام های جدیدتری برای ارتقای عملكرد مغز دست یافت.
انتهای پیام/


تهیه كننده برنامه علمی رادیوم شایان بهلولی است

دسترسی سریع
رادیوم